Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Santa Tresa Insieme Orange

13,90

Deze Santa Tresa Insieme Orange is geproduceerd van Inzolia en Zibibbo druiven die hier in een verhouding van 80/20%  inzitten doen het “Insieme” ofwel samen. Ze worden pas half september geoogst en hebben dus een optimale fenolische rijpheid. Belangrijk, de Inzolia voor de structuur maar vooral die Zibibbo, die eigenlijk gewoon Muskaat heet, zorgt voor lekkere aroma’s in deze Orange wijn. Langdurige schilinweking met regelmatige “punch downs” zorgen voor veel extractie en een prachtige unieke oranje kleur. In de neus zijn er tonen van citrusvruchten, grapefruit, citroenen, met hints van kruiden, balsamico, witte peper en munt. In de mond is er een uitstekende structuur, met heerlijke fruitsmaken, allemaal ondersteund door een goed uitgebalanceerde zuurgraad, waardoor het een aantrekkelijke frisheid heeft.

Als je een wijnliefhebber bent en een passie hebt voor sushi, dan moet je het echt proberen te combineren met deze Insieme Orange. Het contrast tussen de zoete fruitige aroma’s en citrustonen van deze wijn, in combinatie met de scherpe smaken van wasabi en met de combinatie van kruidige, zoetzure sauzen typisch voor de Japanse keuken, zal een openbaring zijn!

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn.

Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.

Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.

Categorieën: ,

Beschrijving

Deze Santa Tresa Insieme Orange is geproduceerd van Inzolia en Zibibbo druiven die hier in een verhouding van 80/20%  inzitten doen het “Insieme” ofwel samen. Ze worden pas half september geoogst en hebben dus een optimale fenolische rijpheid. Belangrijk, de Inzolia voor de structuur maar vooral die Zibibbo, die eigenlijk gewoon Muskaat heet, zorgt voor lekkere aroma’s in deze Orange wijn. Langdurige schilinweking met regelmatige “punch downs” zorgen voor veel extractie en een prachtige unieke oranje kleur. In de neus zijn er tonen van citrusvruchten, grapefruit, citroenen, met hints van kruiden, balsamico, witte peper en munt. In de mond is er een uitstekende structuur, met heerlijke fruitsmaken, allemaal ondersteund door een goed uitgebalanceerde zuurgraad, waardoor het een aantrekkelijke frisheid heeft.

Als je een wijnliefhebber bent en een passie hebt voor sushi, dan moet je het echt proberen te combineren met deze Insieme Orange. Het contrast tussen de zoete fruitige aroma’s en citrustonen van deze wijn, in combinatie met de scherpe smaken van wasabi en met de combinatie van kruidige, zoetzure sauzen typisch voor de Japanse keuken, zal een openbaring zijn!

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn.

Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.

Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.