Beschrijving
In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma’s, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru’svan het district Marne (Grand Cru’s en Premier Cru’s), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal (échelle des crus).
Gevinifieerd en gerijpt op droesem om het risico van voortijdige oxidatie te elimineren. Minimaal 3 jaar gerijpt in de kelder op een constante temperatuur.
Deze Gosset’s Extra-Brut is een perfecte aperitiefwijn of dient als een partner met zoet en zure gerechten zoals gebraden varkensvlees en appelmoes, of kip met cashewnoten.