Beschrijving
Deze Cantine Paradiso 1954 Primitivo is robijnrood van kleur, in de geur nemen we rode bessen, gedroogde pruimen, mirte en kruidnagel waar.
De smaak is vol van en de aanwezige tannines zijn goed geïntegreerd, veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen.
Genieten bij pasta’s met rijke sauzen. Ook heerlijk bij een pizza met pikante salami.
Serveer rond de 16-18 °C
Awards 96 punten – Luca Maroni over de 2019-vintage
Over het wijnhuis
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.