Beschrijving
Deze Bibi Graetz Casamatta Rosso BIO is licht kersenrood van kleur. In de geur nemen we aroma’s van kersen, aardbeien en mandarijn waar afgewisseld met tonen van Thee, mediterrane kruiden en aarde. De smaak is Levendig en speels, typisch Sangiovese. Sappig met goede zuren. Toegankelijk met zachte, verfijnde tannines.
De Casamatta Rosso wordt gemaakt van druiven afkomstig uit de jongere wijngaarden van Bibi Graetz, verspreid tussen Florence en Siena. Het in 2000 opgerichte Toscaanse wijnhuis van de charismatische Bibi Graetz heeft de afgelopen twintig jaar een ware cultstatus bereikt. Het wijnhuis kent met zijn eigenzinnige wijnen én kunstzinnige etiketten vele liefhebbers. Daar hoort ook de internationale wijnpers bij, die inmiddels de topwijnen Colore en Testamatta jaarlijks zeer hoge punten toekent.
De druiven worden vergist in RVS tanks. De vergisting duurt maximaal 7 dagen. Er wordt geen extra schilinweking gedaan. Daarna worden de verschillende wijngaarden geblend en rijpt de wijn nog 6 maanden in RVS tanks.
Lekker bij ribollita: een Toscaanse broodsoep met onder andere brood, bonen en cavalo nero.
Serveer liefst tussen 15-17 °C
Pers reviews:
“A dense yet fresh red with cherry, tile and wet-earth character. Dusty tannins. Medium to full body. Lightly chewy. Juicy finish.” – 90 punten, James Suckling over de 2018-vintage
“Light to mid ruby. Very light and racy. Some concrete? Tight and with lots to chew on. Could be served quite cool. So easy to like! ” – 16,5/20, Jancis Robinson over de 2015-vintage
https://www.bibigraetz.com/en/