Beschrijving
Deze Avondale Jonty’s Ducks Pekin red heeft een diepdonkere kleur en een verleidelijke neus met peper, gedroogde kruiden en cassis-aroma’s. Hij is niet te zwaar gestructureerd en heeft in de mond sappige smaken van kersen, pruimen en frambozen. Prima zuurgraad en soepel geïntegreerde tannines voor de nodige spanning op het eind. Heerlijk bij Melanzane Parmiggiana, of een home made hamburger. De wijn geeft zich gul.
“Jonty” is hier Jonathan Grieve. Hij is de wijnmaker op Avondale maar ook de hoeder van vele eenden. Zijn eenden zorgen er o.a. voor dat biologische wijnbouw hier prima mogelijk is aangezien ze allerlei ongewenst onkruid en ongedierte lekker weg-knabbelen.
Avondale landgoed in Paarl is een landgoed als geen ander, hun aandacht voor detail in de wijngaard is ongeëvenaard. Hun ethos, Terra Est Vita, wat ‘bodem is leven’ betekent, vat hun aanpak en nauwgezet wijngaardbeheer perfect samen. Het zorgt voor de premium kwaliteit van Avondale’s unieke, natuurlijk gemaakte, langzame wijnen. De kracht van hun goed onderhouden wijnstokken leidt tot uitstekende druiven die barsten van de frisse smaken die klassieke wijnen voortbrengen vol leven en karakter. Volledig biologisch en biodynamisch, produceren ze onder leiding van Jonathan Grieve een reeks wijnen die zowel individueel als collectief alle verwachtingen overtreffen. Van Armilla, hun wereldwijd bekroonde mousserende wijn, tot La Luna, hun Bordeaux blend. Voor iedereen die op zoek is naar biodynamische wijnen met een uitzonderlijke balans, complexiteit en elegantie, mag Avondale niet over het hoofd worden gezien.