Beschrijving
Deze Le Masciare Campi Taurasini is geproduceerd van de Aglianico druif. Deze is, naast de Nebbiolo en de Sangiovese, het derde edele blauwe druivenras van Italië. Zijn stevige tannines en hoge zuurgraad maken hem een ware uitdaging voor wijnmakers die er fruitige, jong drinkbare wijnen van willen maken. Maar dit stevige karakter is precies waarom Erik den Dunnen zich zo aangetrokken voelt tot deze druif: de Aglianico is bij uitstek geschikt voor het maken van wijnen met een groot rijpingspotentieel.
De druiven groeien in verschillende wijngaarden bij Paternopoli. De kleibodem is rijk aan kalksteen. De druiven worden relatief laat geoogst, van eind oktober tot half november. Tijdens de handmatige oogst worden alleen de beste druiven geselecteerd. De vergisting en rijping van ca. 20 maanden vinden plaats in roestvrijstalen tanks, waardoor het sappige, fruitige karakter van de druif zoveel mogelijk behouden blijft.
Een volle, krachtige wijn met een warme, overtuigende geur met aroma’s van bramen en zwarte kersen, aangevuld met tonen van kaneel en nootmuskaat, vanille en anijs. De smaak is complex, krachtig en rijk met tannines en een goede zuurgraad en tonen van mint en cederhout. Een wijn die jong spannend en in balans is, maar zich zeker nog een aantal jaren positief op fles zal ontwikkelen.