Beschrijving
Deze Cantine Paradiso Mast Negroamaro IGP Puglia is fraai en diep donkerrood. In de neus geuren van intens fruit zoals pruimen, bessen, maar ook een lekkere lik mokka en vanille zijn duidelijk aanwezig.
De smaak is lekker vol en fruitig met fijne tannine. Veel rijp fruit (pruimen, bramen, gestoofde rabarber). Tonen van het hout (karamel, mokka en vanille).
Lekker bij een langzaam gegaarde ‘beef brisket’ van de barbecue.
Serveren tussen 16-18 °C
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden op bodems van klei en kalk. De wijnstokken zijn ongeveer 35 jaar oud. De druiven worden eind september geplukt als zo’n 15-20% aan de wijnstokken is uitgedroogd.