Beschrijving
Deze Bols Corenwyn is een authentiek Hollands product en een uitstekende drank wat betreft kwaliteit en smaak. Voor de botteling ondergaat de korenwijn een rijping van enkele jaren op Limousin eikenhouten vaten. Dit proces geeft de drank zijn mooie goudgele kleur. De smaak van mout en kruidenmelange heeft lekkere hinten van hout en een zeer krachtige, zeer kruidige afdronk. Bols Corenwyn drink je (ijs)koud maar kan ook prima op kamertemperatuur worden gedronken.
De Bols familie begint in 1575 een distilleerderij aan de Rozengracht in Amsterdam, genaamd ‘t Lootsje.
In 1652 wordt Lucas Bols, de kleinzoon van de oprichter, geboren. In 1700 wordt hij grootaandeelhouder van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, wat hem de mogelijkheid geeft om als eerste te kunnen kiezen uit de beste kruiden en specerijen. Dit hielp hem om meer dan 300 verschillende likeurrecepten te creëren. Hij was het die toen ook de Bols-likeuren over de hele wereld begon te verschepen. Lucas Bols stierf in 1719 en liet een erfenis na die nog steeds voortleeft.
In 1664 begint de Bols familie met de distillatie van de beroemde Nederlandse jenever, gemaakt van lang gefermenteerde rogge, tarwe en graan. Het is een revolutionair nieuw jeneverrecept met een subtielere smaak.
Deze nieuwe Bols Genever wordt naar de Verenigde Staten verscheept en speelde een belangrijke rol in de cocktailrevolutie. In het eerste cocktailreceptenboek ter wereld, geschreven in 1862 door barman Jerry Thomas, werd één op de vier cocktails gemaakt met jenever.
Vanaf 1883 begon Bols jenevers te rijpen. Deze jenevers zijn gelagerd op Franse Limousin eikenhoutenvaten. Deze gerijpte jenever inspireerde het recept van Bols Genever Barrel Aged, dat internationaal opnieuw werd gelanceerd in 2010.
Sinds 2014 is Bols terug gekeerd naar het centrum van Amsterdam.